top of page

Disse vanskeligheder kan give personer med ADHD problemer på mange områder i livet; i skolen, under uddannelse, på job, og i forhold til familier, partner og venner. Det kan være svært at få en almindelig dagligdag til at fungere.

 

Årsagen til ADHD er primært arvelighed, og ofte ser man flere med ADHD indenfor den samme familie. Men årsagen til ADHD kan også tilskrives andre faktorer som påvirkninger af barnets hjerne før, under eller efter fødslen samt for tidlig fødsel og lav fødselsvægt. Der forskes i disse år en hel del i årsager til ADHD.

Livet med ADHD
Det er meget forskelligt, hvordan den enkeltes liv er påvirket af ADHD. Der er nemlig forskellige sværhedsgrader af diagnosen, og det er forskelligt, hvordan symptomerne kommer til udtryk. Nogle kan leve et normalt liv og andre har store udfordringer. Det afhænger selvfølgelig også af, hvilken behandling og støtte, den enkelte får.

Mobil.jpg

HoWrU

LAURA LETH

Laura Leth.png

21 år fra København

Læser religionsvidenskab

på Københavns Universitet

JEG LEVER MED

Af ADHD-foreningen

ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse, som giver forstyrrelser i personens opmærksomhed og aktivitet. ADHD er karakteriseret ved kernesymptomerne:

  • Opmærksomhedsforstyrrelse

  • Hyperaktivitet

  • Impulsivitet

 

Mennesker med ADHD har primært svært ved at koncentrere sig, skabe overblik og struktur og ved at planlægge og gennemføre aktiviteter.

Det kan bl.a. være svært at sidde stille, at vente på tur, at følge de sociale spilleregler, at fuldføre sine opgaver, huske aftaler og styre sine følelser.

bottom of page